Kwaliteit

Naast het vakkundig handelen tijdens mijn consulten vind ik de kwaliteit erg belangrijk. Zie onderstaande artikelen voor meer informatie. 

Beroepsprofiel

Een lactatiekundige IBCLC is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen. De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. De WHO ( Wereldgezondheidsorganisatie) benadrukt steeds weer het grote belang van moedermelk als de juiste voedingsbron voor zuigelingen en jonge kinderen, dit op basis van talloze wetenschappelijke artikelen. Lees meer over het beroepsprofiel.

Beroepsvereniging NVL

Borstvoeding geven is een recht en moedermelk is de optimale voeding voor het jonge kind. Lactatiekundigen IBCLC begeleiden het proces van borstvoeding en lactatie en bieden zorg op maat. De relatie tussen moeder en kind staat centraal en lactatiekundigen scheppen voorwaarden om de keuzes van de moeder te verwezenlijken.

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC, oftewel borstvoedingsspecialisten. Wij maken ons sterk voor ons vak en onze leden. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars. Het uiteindelijke doel is dat alle moeders en kinderen zolang borstvoeding kunnen geven en krijgen als zij zelf willen, en dat alle betrokken zorgprofessionals dusdanig geschoold zijn dat zij deze moeders en kinderen bekwaam en naar tevredenheid kunnen begeleiden                                   Lees meer over de beroepsvereniging NVL.

Algemene Voorwaarden

Ik volg de algemene voorwaarden van de NVL. Lees meer over de Algemene Voorwaarden.

Klachtenprocedure

Ik volg de klachtenprocedure NVL. Lees meer over de klachtenprocedure.

Ik ben lid van de geschilleninstantie Klachtenportaal Zorg

WHO gedragscode

Ik onderschijf de WHO gedragscode. Lees meer over de WHO-gedragscode.

Privacy protocol

ik houd  mij aan het  privacy-protocol van de NVI. Lees meer over het privacy protocol.

Lactatiekundige Praktijk Groningen is betrouwbaar!

logo NVLIBCLC

Teruggebeld worden?

  1. Naam(*)
    Please type your full name.
  2. Telefoonnummer(*)
    Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer